Muokattu: 24.04.2018

Maailman kaunein merimatka Hurtigrutenille 28.9.-4.10.2018

Maailman kaunein merimatka Hurtigrutenille 28.9.-4.10.2018

Tule mukaan Maailman Kauneimmalle Merimatkalle, Hurtigrutenin risteilylle.

Näe ja koe Pohjois-Norjan upeat maisemat niiden vaihtuessa karuista jääkauden hiomista tasaisista vuorista alhaalta vihreän rehevän kasvuston omaaviin äkkijyrkkiin lumihuippuisiin vuoriin.

Risteile lumoavien Lofoottien saaristossa, ihastele kaunista Peikkovuonoa ja iloitse kapteenin taidokkaasta ohjauksesta kääntäessään laivaa kapean Trollfjord-vuonon pohjukassa. Näe monet Keski-Norjan kunnat, niiden saaret ja saaristot, jotka hivelevät silmiä kauneudellaan eikä näihin maisemiin kyllästy.

Matkaamme aina Trondheimiin asti, jonka jälkeen jäämme laivasta pois. Trondheimissa käymme tutustumassa Nidarosin tuomiokirkkoon, jonka rakennustyöt aloitettiin melkein 1000 vuotta sitten. Palaamme linja-autolla takaisin kotiin. Upea risteily on ulottuvillasi. Sinun ei tarvitse miettiä kuljetusta eikä muita järjestelyjä, varaat vain matkan;me huolehdimme matkajärjestelyistä.

Alustava ohjelma:

28.9. perjantai

Klo 8.30            Lähdemme linja-autolla Kemijärveltä rautatieaseman kautta Saariselän, Ivalon ja Inarin kautta Sevettijärvelle. Matkalla pysähdymme jaloittelemaan ja ihailemaan maisemia. Illansuussa saavumme Sevettijärvellä olevalle Toini Sanilan porotilalle. Majoitumme Sanilan tilan huoneisiin ja nautimme talon oman herkullisen poronkäristyksen. www.sanila.fi

29.9. lauantai

Klo 8.00          Aamiainen porotilan ruokailusalissa.
Klo 9.00          Lähdemme linja-autolla Kirkkoniemeen, jossa voimme tehdä pienen kiertoajelun ennen kuin astummeHurtigrutenin laivaan, linja-auto lähtee takaisin etelään ja on meitä vastassa Norjan Trondheimissä. Kirjaudumme Hurtigrutenin MS Kong Harald laivaan ja majoitumme omiin hytteihimme. Laiva on uudistettu v.2016, siellä on mm. sauna, kuntoiluhuone, poreallas ja hyvä panoraama-aula.
Klo 12.30          Risteily alkaa ja nautimme pohjoisen Jäämeren maisemista. Matkanjohtaja on mukana ja hän kertoo laivalla olevasta ohjelmasta ja kertoo myös mitä matkan aikana tullaan näkemään. Laivan ollessa eri kaupunkien satamissa, tehdään kävelylenkkejä ja voidaan myös osallistua Hurtigrutenin lisämaksullisille retkille. Ohitamme tuttuja paikkakuntia kuten esim. Vuoreijan ja Båtsfjordin.

30.9.sunnuntai

Aamulla ani varhain olemme Honningsvågissa, josta halutessaan voi tehdä erillisen retken Nordkappiin.
Hammerfestissa on mahdollista jaloitella kaupungissa parin tunnin verran. Tromssaan saavumme puolenyön aikoihin. Tromssassa voit kokea upea elämyksen Tromssan Katedraalin puolenyön konsertissa, jota suosittelemme. Konserttiin on hyvä varata liput ennakkoon.                  

1.10. maanantai

Hartstadissa olemme toisen päivän aamuna ja siitä alkaa lähestyminen kohti lumoaviaLofootteja. Sortlandin ja Stokmarknesin kautta tulemme Norjan ehkä erikoisimpaan vuonoon Peikkovuonoon, Trollfjordiin. Tämä kaunis vuono on niin kapea, mutta syvä, mikä mahdollistaa suuren laivan kääntymisen vuonon pohjukassa. Saavumme illalla Svolveariin, Lofoottien epäviralliseen pääkaupunkiin. Satamakävelyn aikana voi vierailla jäägalleriassa, jossa jääveistoksia katsellen voi nauttia jääpikarista sisuksia lämmittävää viiniä.

2.10.tiistai   

Aamulla aikaisin tulemme Örnesiin, jonka jylhät ja komeat vuoret ovat Norjan rannikon kauneimpia Ylitämme myös Napapiirin ja koemme Napapiirin ylitysseremonian Hurtigrutenin tapaan. Mitä etelämmäs menemme sen rehevämmäksi vuonojen rannikot muuttuvat. Päivän aikana nähdään Alsten, joka on n. 30 kilometriä pitkä saari Alstahaugin kunnassa Keski-Norjassa, Vefsninvuonon edustalla. Saaren erikoisuus on saaren sisäosissa sijaitseva vuorijono Seitsemän sisarusta. Vuorijonon korkein huippu Botnkrona, joka on 1 072 metriä korkea. Muita Keski-Norjan Hurtigrutenin pysähdyksiä on Nesna, Sandnessjøen, Brønnøysund ja Rørvik.

3.10. keskiviikko

Klo 6.30            Saavuttuamme Trondheimiin, jäämme täällä laivasta pois. Möllärin linja-auto on meitä vastassa ja lähdemme katsomaan Trondeimin Nidarosin tuomiokirkkoa. Kirkon ulkoseinät ovat täynnä upeita patsaita ja kirkon lähellä olevissa hautakivissä on nähtävissä Trondheimissa asuneita historiallisia henkilöitä. Kirkon jälkeen lähdemme jatkamaan matkaa kohti Ruotsia. Pysähdymme matkalla jaloittelemaan ja pidetään sopivia taukoja. Saavumme illalla Uumajaan. Majoitumme Uumajassa Scandic Umeå Sydissä, joka sijaitsee parin kilometrin päässä Uumajan keskustasta. https://www.scandichotels.com/hotels/sweden/umea/scandic-umea-syd

4.10.torstai

Klo 8.00          Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen lähdemme jatkamaan matkaa ja saavumme Kemijärvelle illalla.

Hinta:                                 

995 €/hlö kahden hengen sisähytissä
1060 €/hlö kahden hengen ulkohytissä, alemmalla kannella tai ylemmällä kannella rajatulla näkymällä
1155 €/hlö kahden hengen ulkohytissä, keskikannella
1255 €/hlö kahden hengen ulkohytissä, ylemmällä kannella

Hinta sis.:
Kuljetuksen Möllärin tilausajobussilla Kemijärveltä Kirkkoniemeen ja paluun Trondheimista Kemijärvelle, varusteina mm. wc, ilmastointi, dvd-laitteet ja wifi.
Majoituksen, poronkäristyksen, päivällisen, aamiaisen ja liinavaatteet kahden hengen huoneessa Toini Sanilan porotilalla.
Hurtigrutenin laivamatkan mainituissa hytissä, herkulliset meriaamiaiset laivan ravintolassa.
Majoituksen ja aamiaisen  Scandic hotelli Uumaja Sydissä paluumatkalla Ruotsissa, matkanjohtaja mukana koko matkan ajan. 

Hintaan ei sis. :
Lounaat Hurtigrutenilla, jotka tilattava erikseen (4 x 44 eur = 176 eur) , päivälliset ( 4 x 58 eur = 232 eur)
Juomarahat
Muut ruokailut
Ruokajuomat  
Matkavakuutus ** suositellaan **

Matkaohjelma sitoumuksetta. Hinta edellyttää 30 henkilön minimilähtijämäärää. Hyttejä on rajattu määrä ja niitä voi valita varausjärjestyksessä.

Vastuullinen matkanjärjestäjä Travel Kemijärvi 2751/14/MjMv

Lisätietoa matkasta ja varaukset:

Päivi Kostamo puh. 040-2400 972 tai paivi@travelkemijarvi.fi

 

 

 Ajankohtaista

Hurtigrutenilla läpi Lofoottien 15.-18.9.2018

Tule risteilemään palan Maailman Kauneinta Merimatkaa Harstadista Nesnaan. Lue lisää...

Maailman kaunein merimatka Hurtigrutenille 28.9.-4.10.2018

Tule mukaan Maailman Kauneimmalle Merimatkalle, Hurtigrutenin risteilylle. Lue lisää...

Matkahuollon lipunmyynti ja aikataulut

Matkahuollon aikatauluhaku