Muokattu: 18.04.2018

Keskiyön auringon merimatka Hurtigrutenilla 2.-5.7.2018

Keskiyön auringon merimatka Hurtigrutenilla 2.-5.7.2018

Tule kokemaan Maailman Kaunein Merimatka yöttömän yön risteilyllä Tromssasta Kirkkoniemeen.

Norjan vuoret ja vuonot lumoavat kerta toisensa jälkeen jylhyydellään ja upeilla väreillä turkooseista laguuneista lämpimän siniseen taivaan väriin.

Hurtigrutenin MS Midnatsol risteilee Pohjois-Norjan korkeiden vuorten lomassa, ikijäätiköiden peittämien vuorten välissä ja ainutlaatuisten laaksojen kupeessa. Nämä Norjan luoteis-, pohjois- ja koilliskulmat ja kolkat voit kokea vain pohjoiselta Jäämereltä käsin, Hurtigrutenin yli sata vuotta kestäneeltä laivareitiltä.

Vaikka kulkisit näissä maisemissa joka vuosi, nämä mystiset vuoret näyttävät aina erilaisilta ja yhtä ihastuttavilta. Keskiyön aikaan voit kauniiden maisemien lisäksi ihailla pohjoista Jäämerta, jossa saattaa näkyä valaita, hylkeitä ja merikotkia, muista arkisista linnuista puhumattakaan.

Seuraava kiinnekohta kohti pohjoista mentäessä on Huippuvuoret ennen Pohjoisnapaa. Laiva itse takaa turvallisen tukikohdan ja miellyttävän matkatavan täällä yhä enenevän kiinnostuksen kohteena olevalla arktisella Jäämerellä.

2.7. maanantai

Klo 6.30  Lähdemme Rovaniemen linja-autoasemalta, ajetaan Länsi-Lapin kautta Kilpisjärvelle. Upean Saanatunturin vieressä nautimme lounaan ja jatkamme matkaa kohti loistavia Norjan Lyngenin alueen tunturimaisemia Yykeänperälle. Majoitumme Nordksjobotnissa Vollangjestetuaan kahden hengen huoneisiin. Tämä viehättävä Vollanin vierasmaja on perheyritys jo kolmannessa polvessa, jonka ravintolasta saa perinteisiä norjalaisia ruokia. Ilta vapaata nauttia talon antimista omakustanteisesti. www.vollangjestestue.no

3.7. tiistai

Klo 7.00-9.00 Aamiainen Vollan Gjestestuan ravintolassa.

Klo 9.00  Lähdemme uudehkoa, muutama vuosi sitten valmistunutta tietä pitkin Tromssaan, joka kutsutaan myös Pohjolan Paratiisiksi ja Jäämeren portiksi. Tromssan kaupungin keskusta sijaitsee Tromssa saarella, joka on pohjoisin Pohjoismaiden napapiirin pohjoispuolella oleva kaupunki. Tromssassa on aikaa tutustua kaupunkiin, vierailla Jäämeren Katedraalissa ja Polaria-keskuksessa; jossa on arktinen akvaario, mielenkiintoisia tietopohjaisia näyttelyitä, suuria ja laajoja panoraama filmejä Tromssan ja Huippuvuorten alueelta. Tromssassa on myös paljon erilaisia ravintoloita ja kauppoja, jossa voi käydä ennen Hurtigrutenin laivaan nousua.

Klo 14.30 MS Midnatsol tulee satamaan. Laivaan voi nousta, jättää tavarat säilytykseen ja mahdollisesti myös hytit ovat valmiita, johon voi jo majoittua. Laiva on satamassa neljän tunnin ajan, joten aikaa voi viettää vielä kaupungilla tai tutustua laivaan ja sen tarjoamiin palveluihin.

Klo 18.30 MS Midnatsol lähtee satamasta ja risteily kohti pohjoista alkaa. Laivassa voi nauttia lisämaksusta päivällisen á 58 € tai syödä á la carte ravintolassa. Laivalla on bistro, jossa on salaatteja, katkarapuleipiä ja muuta kevyempää ja edullisempaa iltapalaa. MS Midnatsolissa on mm. oma laivan retkiä vetävä tiimi ”Expedition team”, 2-kerroksinen panoraama aula, ravintola, erillinen á la carte ravintola, baareja, bistro, amfiteatteri; jossa on luentoja pohjoisesta arktisesta alueesta, kirjasto, leikkihuone, kauppa, kuntoiluhuone ja sauna. Laivassa on hissi. Laivan ylimmällä kannalla on ulkoporeamme. Laiva on rakennettu v. 2003 ja siinä on 970 matkustajapaikkaa.

Klo 22.45 Laiva saapuu Skervøyhin ja klo 2.15 Øksfjordiin, jonka vieressä on yksi Norjan ikijääalueista. Øksfjordorkjøkelen on 1204 metrin korkeudessa.

4.7. keskiviikko

 Klo 5.15 Laiva saapuu Hammerfestiin, jossa on aikaa n. 30 min. verran käydä katsomassa Hammerfestia.

klo 6.00 laiva jatkaa matkaa pysähtyen Havøysundissa klo 9.15

Klo 7.00-10.00   Aamiainen laivan ravintolassa, sisältyy hintaan.

Klo 11.15 Laiva saapuu Honningsvågiin, jossa tauko on 3 ½ tuntia. Silloin on mahdollista käydä erilliskustannuksella Nordkapissa tai tutustua kävellen Honningsvågiin. Honningsvåg on Nordkappin kunnan keskustaajama. Se on Norjan pohjoisin kaupunki ja myös yksi maailman pohjoisimmista kaupungeista.

Klo 14.45 Laiva lähtee jatkamaan matkaa edelleen kohti pohjoisia seutuja. Pysähtyy seuraavissa aikataulun mukaan seuraavissa satamissa: klo 17.15 Kjøllefjord, klo 19.30 Mehamn, klo 22.00 Berlevåg,

klo 00.15 Båtsjord, klo 3.30 Vuoreija, klo 6.15 Vesisaari

5.7. torstai

Klo 7.00-10.00   Aamiainen laivan ravintolassa, sisältyy hintaan.

Klo 9.00 Laiva saapuu Kirkkonimen päätesatamaan. Sanomme hyvästit laivalle ja lähdemme ajamaan kohti Suomen Lappia. Pidämme taukoja välillä. Inarissa halukkaat voivat vierailla saamelaismuseo Siidassa, Saariselällä pysähdymme lounaalle ja jatkamme matkaa illaksi Rovaniemelle.

Hinta:                                  765 €/hlö kahden hengen sisähytissä

                                            825 €/hlö kahden hengen ulkohytissä rajatulla näkymällä

                                            895 €/hlö kahden hengen ulkohytissä keskikannella

                                            1015 €/hlö kahden hengen ulkohytissä ylemmällä kannella

Hinta sis.Kuljetuksen Möllärin tilausajobussilla Rovaniemeltä Tromssaan ja Kirkkoniemen satamasta Rovaniemelle, risteilyn Hurtigrutenilla Tromssasta Kirkkoniemeen MS Midnatsol laivassa ja valitussa kahden hengen  jaetussa hytissä aamiaisella, majoituksen Vollan Gjestetuen kahden hengen huoneessa aamiaisella,  lounaan menomatkalla Kilpisjärvellä ja tulomatkalla Saariselällä. Linja-autossa varusteina mm. wc, ilmastointi, dvd-laitteet ja wifi. Matkanjohtaja on mukana koko matkan ajan.

Hintaan ei sisälly: - muut ruokailut, - ruokajuomat, -matkavakuutus ** suositellaan **

Matkaohjelma sitoumuksetta. Hyttejä on rajattu määrä ja niitä voi valita varausjärjestyksessä. Ennakkomaksu 200 €/hlö 15.4. mennessä, loppumaksu 2.5. mennessä johtuen Hurtigrutenin tiukoista varausehdoista. Hinta edellyttää

30 henkilön minimilähtijämäärää. Ennakkomaksu palautetaan, mikäli lähtijöitä ei tule riittävästi.

Vastuullinen matkanjärjestäjä Travel Kemijärvi 2751/14/MjMv

Tällä matkalla on lyhyt varausaika, joten toivon että tämä Hurtigrutenin erikoismatka kiinnostaa ja ilmoittaudut mukaan! Olethan yhteydessä 040-2400 972 / Päivi tai paivi@travelkemijarvi.fiAjankohtaista

Keskiyön auringon merimatka Hurtigrutenilla 2.-5.7.2018

Tule kokemaan Maailman Kaunein Merimatka yöttömän yön risteilyllä Tromssasta Kirkkoniemeen. Lue lisää...

Hurtigrutenilla läpi Lofoottien 15.-18.9.2018

Tule risteilemään palan Maailman Kauneinta Merimatkaa Harstadista Nesnaan. Lue lisää...

Maailman kaunein merimatka Hurtigrutenille 28.9.-4.10.2018

Tule mukaan Maailman Kauneimmalle Merimatkalle, Hurtigrutenin risteilylle. Lue lisää...

Matkahuollon lipunmyynti ja aikataulut

Matkahuollon aikatauluhaku