Julkaistu: 15.03.2017 | Julkaissut: Valvoja
Muokattu: 04.08.2017 | Muokannut: Hilkka Mölläri

Karjalan kierros

Karjalan kierros

Karjalan kierros 24.-29.7.2017, 6 päivää 5 yötä.

Rovaniemi-Kemijärvi-Kuusamo-Suoussalmi-Vartius-Kostamus-Rukajärvi-Jeljärvi-Mai Guba-Poventsa-Karhumäki-Petroskoi-Jessoila-Suojärvi-Kollaa-Lemetti-Läskelä-Sortavala-Niirala-Nurmes

Sotahistoriamatkalla käydään mm. Rukajärvellä, asemasotavaiheen etulinjassa Ontajoella, perehtydään suomalaisten kaukopartioiden toimintaan Jeljärvellä ja Mai Gubassa. Pysähdytään Maaselän asemalla, jossa käytiin kovia talvitaisteluita v. 1942.

Majoitutaan Petroskoissa, Karjalan tasavallan pääkaupungissa, jota kutsuttiin Äänislinnaksi vuosina 1941-44. Kaupungin läpi virtaa kaksi jokea, Lohijoki ja Nieglajoki. Petroskoissa on n. 260 000 asukasta ja se on Louteis-Venäjän tärkeimpiä koulutuskeskuksia. Kaupungin suurin yliopisto on Petroskoin valtion yliopisto, johon myös Karjalan pedagoginen akatemia on yhdistetty v. 2013. Petroskoissa toimii Venäjän tiedeakatemian monialainen Karjalan tutkimuskeskus.

Petroskoi sijaitsee Pietarista Murmanskiin johtavan valtatien M 18 varrella ja rautatieasema on Karjalan tasavallan tärkein ja Murmanskin radan merkittävimpiä matkustajaliikenteen asemia. ”Kollaa kestää” sanonta on tuttu; nämä talvisodan kovat taistelupaikat nähdään omakohtaisesti.

Kauniin Äänisen rannoilta siirrytään Laatokan pohjoisosassa sijaitsevaan Sortavalaan. Käydään Loimolassa missä rintamalinja kulki jatkosodan päättyessä.

Edullisten ostosten jälkeen Värtsilässä saavutaan Niiralan rajanylityspaikan jälkeen Nurmekseen. Bomban talo ja karjalaiskylä ovat nähtävyys sinänsä.

Majoitutaan Break Sokos Hotel Bomban rivitalohuoneisiin ja mahdollisuus lisämaksusta nauttia kylpylän palveluista. Palataan Suomusalmen, Kuusamon ja Kemijärven kautta Rovaniemelle.

Maanantai 24.7.

Klo 7.00 Lähtö Rovaniemi
Klo 8.30 Lähtö Kemijärvi
Klo 11.00 Lähtö Kuusamo
Klo 13.00 Tulo Suomussalmi, omakustanteinen lounas
Klo 14.00 Lähtö Suomussalmi
Klo 15.00 Tulo Kontiomäelle. Matkanjohtaja, paljon Karjalan kierroksia tehnyt Ilmari Hakala tulee kyytiin.

Ilmarista on juttu ET-lehdessä no 4, 15.2.2017. Lähdetään kohti Vartiuksen rajanylityspaikkaa, jonka tullimuodollisuuksien jälkeen jatketaan matkaa noin tunnin kuluttua kohti Kostamusta.

N. klo 17.30 Saavutaan Kostamukseen hotelli-mökkikylä Fregattiin. Majoitus mökkeihin; suurin osa on kahden hengen mökkejä, joihinkin mökkeihin voi mennä myös neljä henkilöä. Mökeissä on suihku ja wc.

Päivällinen hotellin ravintolassa. http://fregat-hotel.ru/

Tiistai 25.7.

Aamiainen on hotellin ravintolassa. Lähdemme Kostamuksen kaupungissa käynnin jälkeen lähes jatkosodan 14. Divisioonan hyökkäysreittiä pitkin kohti Rukajärveä. Ennen sitä pysähdymme Ontrosenvaaran muistomerkillä. Juuri sillä paikalla oli rintamlinja sodan päätyttyä. Ohitamme Tiiksan kylän, jossa kenraali Raappanalla oli komentopaikkansa lähes koko sodan ajan.

Rukajärven kylässä vierailun jälkeen pysähdymme asemasotavaiheen etulinjassa Ontajoella, jossa on mahdollisuus tutustua suomalaisten linnoituslaitteiden jäänteisiin.

Matkan jatkuessa perehdytään suomalaisten kaukopartioiden toimintaan Jeljärvellä ja Mai Gubassa. Seuraava pidempi pysähtyminen on Maaselän asemalla, jossa tutustutaan ankariin talvitaisteluihin vuonna 1942, Päivän päätteeksi Olemme karhumäessä, jonne majoitutaan.

Majoittuminen hotelli Onezskajaan kahden hengen huoneisiin. Hotelli ONEZHSKAJA, Karhumäki Dzerzhinskinkatu, 2. Sijainti: Hotelli Onezhskaja sijaitsee Karhumäen keskustassa nelikerroksisessa tiilirakennuksessa.

Päivällinen hotellin ravintolassa. Hotellin palvelut: ravintola, baari

Keskiviikko 26.7.

Aamiainen hotellissa. Jatkamme matkaa kohden Poventsaa ja Stalinin kanavaa, siellä aiheena ovat sekä taistelut Poventsassa että vierailu Sandarmohin muistolehossa; paikalla, jossa satoja suomalaisiakin sai surmansa 1930-luvun teloituksissa.

Matkamme jatkuu sen jälkeen takaisin Karhumäkeen ja kohti Petroskoita. Matkalla pysähdymme ainakin Hirvaksen sota-aikaisella lentokentällä ja kuuluisilla Kivatsun putouksilla. Sieltä jatkamme edelleen Kossalmen kautta Petroskoihin, jossa yövymme. Majoitumme Park Inn Radisson hotelliin. Päivällinen hotellin ravintolassa. https://www.parkinn.fi/hotel-petrozavodsk

Torstai 27.7.

Aamiainen hotellissa. Jatkamme matkaa Jessoilan ja Suojärven kautta kohden Sortavalaa. Matkalla pysähdymme Kollaalla talvisodan taistelupaikoilla.

Loimolassa siinä, missä rintamalinja kulki jatkosodan päättyessä sekä Lemetissä, jossa jälleen olemme talvisodan tapahtumien keskellä.

Lemetistä ajamme Läskelän kautta Laatokan rantatielle ja edelleen Sortavalaan, jossa yövymme. Majoittumien hotelli Ladogaan kahden hengen huoneisiin. http://hotel-ladoga.nubex.ru/

Perjantai 28.7.

Aamiainen hotellissa. Aamulla ennen lähtöä takaisin Suomeen tutustumme lyhyesti itse kaupunkiin.

Ennen rajan ylittämistä pysähdymme Värtsilässä tuliaisten ostamista varten. Tulemme Niiralan rajanylityspaikalle, josta tullimuodollisuuksien jälkeen jatketaan matkaa ja majoitutaan Pohjois-Karjalaan Nurmekseen, kauniin Pielisen rannalle Sokos Hotelli Bomban rivitalohuoneisiin.

Päivällinen hotellissa ja mahdollisuus nauttia kylpylän palveluista lisämaksusta (10 €) https://www.sokoshotels.fi/fi/nurmes/sokos-hotel-bomba

Lauantai 29.7.

Aamiainen hotellissa jonka jälkeen kotimatka alkaa, mennään Suomussalmen, Kuusamon, Kemijärven kautta illalla Rovaniemelle.

Hinta 595 €/hlö, kun ryhmässä on 36 lähtijää

635 €/hlö, kun ryhmässä on 30 lähtijää

695 €/hlö, kun ryhmässä on 24 lähtijää

Mikäli itsellä on jo Venäjän viisumi, hinnasta voi vähennetään 85 euroa.

Hinta sisältää

Bussikuljetuksen ohjelman mukaan, majoitus kahden hengen huoneissa mainituissa hotelleissa, matkan ensimmäinen yö mökeissä joissa suihku ja wc, aamiaiset (5) ja päivälliset (5), viisumi, matkanjohtaja mukana tulee kyytiin Kontiomäeltä ja jää pois Joensuussa.

Tervetuloa mukaan! Sitovat ilmoittautumiset 15.5.2017 mennessä.

Matkasta tulee ennakkomaksu 200 € 31.5.2017 mennessä ja loppulasku tulee 1 kk ennen matkalle lähtöä.

Oikeudet muutoksin pidetään, valuuttakurssin tarkistus tehdään 6 viikkoa ennen.

Tiedustelut ja varaukset

Päivi Kostamo
puh. 040-344 7777
paivi.kostamo@fintravel.com

Lataa esite


Lähetä viesti

Lähetä viesti tästä. Jätä yhteystietojasi, jos haluat että otamme yhteyttä.

Lihavoidut kohdat pakollisia!

Yhteystiedot
ViestisiAjankohtaista

Matka Hiipinän hiihtokeskukseen

Tervetuloa ensimmäisten joukossa Kirovskiin nauttimaan naapurimme loistavista Big Woodin rinteistä keväällä 2018.

Lue lisää...