Muokattu: 02.05.2018

Hurtigrutenilla läpi Lofoottien 15.-18.9.2018

Hurtigrutenilla läpi Lofoottien 15.-18.9.2018

Tule risteilemään palan Maailman Kauneinta Merimatkaa Harstadista Nesnaan.

Ihaile Lofoottien saaristoa mereltä päin ja vieraile kuuluisassa Trollfjordissa, Peikkovuonossa. Menomatkalla lounas Pohjois-Ruotsin kuuluisassa Kiirunan kaupungissa, jossa on meneillään laaja kaupungin taajaman muutto. Tulomatkalla näet upean Junkerdalin kansallispuiston jylhine vuorineen ja majoitut viihtyisään ruotsalaiseen hotelliin Hornavanjärven rannalla. Matka sisältää sisäänpääsyn ja opastuksen Arjeplogin Hopeamuseossa. Tämä lyhykäinen neljän päivän matka on tiivis ja antoisa naapurimaidemme henkeäsalpaaviin maisemiin.

15.9. lauantai

Klo 6.30 Lähdemme Rovaniemen linja-autoasemalta hyvällä tilausajobussilla kohti Pelloa ja Ruotsin Kiirunaa. Jaloittelemme Kiirunassa ja syömme lounaan, jonka jälkeen jatkamme matkaa kaunista Torniojärven vasenta puolta pitkin. Näemme Ruotsin suosittuja retkeilykeskuksia; Björklidenin ja Abiskon. Näemme myös Lapportenin ison luonnonmukaisen laakson. Saavumme illalla Ofotvuonon pohjukassa olevaan Bjerkvikiin ja majoitumme Bjrekvik-nimiseen hotelliin kahden hengen huoneisiin.

16.9. sunnuntai

Klo 5.30 Aikainen aamiainen jonka jälkeen lähdemme matkaamaan kohti Harstadia, jossa nousemme Hurtigrutenin laivaan ja majoitumme valitsemiimme hytteihin.

Klo 8.30 Hurtigrutenin laiva MS Vesterålen lähtee. MS Vesterålen on nimetty ensimmäisen Hurtigruten aluksen mukaan, joka purjehti Norjan rannikolla vuonna 1893. Laiva on yksi pienimmistä Hurtigrutenin laivoista ja siksi siinä on mukava tunnelmallinen ilmapiiri. Laivassa on panorama aula sekä laivan edessä että takana, kahvila, ravintola, kauppa, kokoustilat, baari, lasten leikkialue, Wi-Fi, kuntoiluhuone, hissi ja autokansi. Laivalla on 490 matkustajapaikkaa. Risteilemme Lofoottien upeassa saaristossa koko päivän. Laiva pysähtyy Risøyhamnissa, Sortlandissa ja Stoknarknesissa, jossa on Hurtigrutenin museo. Museossa on mahdollista vierailla, nähdä Hurtigrutenin laivaston historiaa yli 100 vuoden ajalta. Siellä voi vierailla ensimmäisessä MS Finnmarkenin laivassa (1956), joka on maailman suurin museokokoelma. Stokmarknesin tauon jälkeen jatkaamme matkaa kohti Peikkovuonoa, jonka äkkijyrkät seinämät ja kapea vuono ihastuttaa ja ihmetyttää; miten laiva voi kääntyä siellä.

Klo 18.30 Saavumme Svolveariin, Lofoottien epäviralliseen pääkaupunkiin. Täällä on kaksi tuntia aikaa käydä jaloittelemassa sataman ja torin lähellä olevassa Magic Ice Galleriassa. Jääveistosten yhteydessä saa nauttia paikallista viiniä jääpikarista. Svolvearin keskustassa on kiva katsoa idyllisen kaupungin keskustan ja Hurtigrutenin sataman elämää.

Klo 20.30 Laiva jatkaa matkaa kohti Lofoottien Stamsundia ja ylittää sitten Vestfjord salmen yli mantereen puolella olevaan Bodøhön.

17.9. maanantai

Klo 7.00-10.00 Aamiainen laivan ravintolassa. Aamiaisen aikana ohitamme Örnesin, josta lähdetään jatkamaan kohti Napapiiriä. Samalla kohtaa mantereen puolella on ikijään alue Svartisen, jolla on korkeutta 1599 metriä.

Klo 11.15 Saavumme Nesnaan jossa sanomme hyvästit laivalle ja lähdemme meitä vastassa olevan bussin kyydissä kohti Mo i Ranaa. Jatkamme edelleen upeita maisemia kohti Storjordissa olevan Junkerdalin kansallispuiston opastuskeskusta, jossa voimme jaloitella ja kahvitella. Täältä lähdemme henkeäsalpaavaa reittiä pitkin kohti Ruotsin Arjeplogia. Saavumme Hornavan hotelliin illan suussa, jossa nautimme päivällisen. Majoitumme kahden hengen huoneisiin.

18.9. tiistai

Aamiaisen jälkeen käymme Arjeplogissa sijaisevassa Hopeamuseossa, jossa hienon näyttelyn jälkeen voimme katsoa kiitettävää mainetta saaneen multivisioesityksen. Vierailun jälkeen lähdemme kotia kohti. Luulajassa pysähdymme lounaalle ja jatkamme siitä Haaparannan kautta Rovaniemelle. 

Hinta:                                  640 €/hlö kahden hengen sisähytissä

                                            670€/hlö kahden hengen ulkohytissä, rajatulla näkymällä

                                            705€/hlö kahden hengen ulkohytissä, keskikannella

Hinta sis. Kuljetuksen Möllärin tilausajobussilla Rovaniemeltä Harstadin satamaan ja Nesnan satamasta Rovaniemelle, risteilyn Hurtigrutenilla Harstadista Nesnaan MS Vesterålen laivassa ja valitussa kahden hengen  jaetussa hytissä aamiaisella, lounaan Kiirunassa, majoituksen Bjerkvik hotellissa kahden hengen huoneessa aamiaisella, majoitus Arjeplogissa Horvanan hotellin kahden hengen huoneessa aamiaisella ja päivällisellä, sisäänpääsyn ja opastuksen Arjeplogin Hopeamuseossa, lounaan tulomatkalla Luulajassa. Linja-autossa varusteina mm. wc, ilmastointi, dvd-laitteet ja wifi. Matkanjohtaja on mukana koko matkan ajan.

Hintaan ei sisälly:

-      muut ruokailut

-      ruokajuomat

-      matkavakuutus ** suositellaan **

Matkaohjelma sitoumuksetta. Hyttejä on rajattu määrä ja niitä voi valita varausjärjestyksessä. Ennakkomaksu 200 €/hlö 14.5.2018. mennessä, loppumaksu tulee 3 kk ennen matkaa johtuen Hurtigrutenin tiukoista varausehdoista. Hinta edellyttää

30 henkilön minimilähtijämäärää. Ennakkomaksu palautetaan, mikäli lähtijöitä ei tule riittävästi.

Vastuullinen matkanjärjestäjä Travel Kemijärvi 2751/14/MjMv

Toivottavasti matka kiinnostaa, haluat kysyä lisätietoa matkasta tai tehdä varauksen:

Päivi Kostamo puh. 040-2400 972 tai paivi@travelkemijarvi.fiAjankohtaista

Hurtigrutenilla läpi Lofoottien 15.-18.9.2018

Tule risteilemään palan Maailman Kauneinta Merimatkaa Harstadista Nesnaan. Lue lisää...

Maailman kaunein merimatka Hurtigrutenille 28.9.-4.10.2018

Tule mukaan Maailman Kauneimmalle Merimatkalle, Hurtigrutenin risteilylle. Lue lisää...

Matkahuollon lipunmyynti ja aikataulut

Matkahuollon aikatauluhaku